Sanık kendisine “” bir kukla gibi “” davrandığını ve saçını çektiğini iddia etti: “” Her şey kaotikti.

Sanık kendisine “” bir kukla gibi “” davrandığını ve saçını çektiğini iddia etti: “” Her şey kaotikti. Tek bildiğim birkaç kez bıçakladığım. “”

Çocuk kavgası nedeni

Tartışma sanık ve kurbanı hamile bırakan adamla ilgili değil, 25 yaşındaki çocuğuyla ilgili güvence verdi: “” Sadece oğlumun onunla tatile gidebilmesini istedim (baba, not) . “” Ancak, 30 yaşındaki buna karşı çıktı.

Adamın 2012’den itibaren 30 yaşındaki ile açık-kapalı bir ilişkisi vardı. Bu, iki kız çocuğuyla sonuçlandı. 2016’da sanık Portekizlilerle bir diskoda buluştu, gevşek bir ilişki gelişti ve oğulları 2017’de doğdu. Oğlan henüz babasıyla tanışmadı – adam şimdi tekrar Portekiz’de yaşıyor.

Sanık, adamın kendisi veya oğlu hakkında hiçbir şey bilmek istemediğini eklemiş olabilir. Çocuklarıyla birlikte Viyana’da geride bırakılan diğer kadının – iki kadın Facebook aracılığıyla ağ kurmuş, ancak yüz yüze tanışmamış – adamı, kızlarını yaz aylarında Portekiz’de tatil misafiri olarak kabul etmeye ikna ettiğini öğrendiğinde, dedi. Sanık, oğlu için de almak istediğini iddia etti.

Davalı “” oldukça hayal kırıklığına uğradı “”

30 yaşındaki çocuğa bu planla ilgili yaklaştı, ancak çocuğu kızlarıyla birlikte Portekiz’e göndermek istemedi. “Oğlum zor zamanlar geçirdi” dedi 25 yaşındaki. 30 yaşındaki çocukla “” oğlumun ortaya çıkmasının daha iyi olacağına kendimizi ikna edebileceğimizi “açıklığa kavuşturmak istedi. Sanık, kadın reddettiğinde “oldukça hayal kırıklığına uğradı” dedi.

Savcılığa uygun mahkumiyet sadece savcı lehine 5: 3 oyla düştü. Beraberlik durumunda, suç teşkil eden cinayet teşebbüsü masadan kalkacaktı. Ağır bedensel zarar talebinde bulunan savunma avukatı Alexander Philipp hükümsüzlük şikayetinde bulunmuş ve karara itiraz etmiştir. Bu nedenle karar nihai değildir.

Şimdi 1 ay boyunca ücretsiz olarak haberleri okuyun! * * Test otomatik olarak sona erer. Daha fazlası ▶JBL’den gerçek kablosuz kulaklıkları şimdi kazanın! (E-media.at) Yeni erişim (yachtrevue.at) Bekar olmanın harika olmasının 8 nedeni (lustaufsleben.at) Wasabi mayonezli somon karides burger ve ballı salatalık (gusto .at) Yeni trendde: Shock-Down – ekonomi kilitlenmelere ne kadar dayanabilir? (trend.at) Gülmek ve iyi hissetmek için en iyi 35 aile dizisi (tv-media.at) Viyana’daki E-Scooter: Tüm sağlayıcılar ve Karşılaştırmada 2020 fiyatları (autorevue.at)

Bu yıl her şeyi farklı yapıyorum. Son yıllarda, düşüncelerimin sadece kime neyi vereceği ve kimin neyi özellikle mutlu edebileceği etrafında döndüğü zamanki gibi değil. Neyi ve nasıl paketliyorum. Kimi ve ne zaman davet edeceğim. Ve Aralık ayında kimi yumruk atmaya söz verdiysem, tüm bu noktaları yazarsam başım dönecek. Tabii ki son birkaç yılda, Noel’e giden yolda bana ve kendi ihtiyaç ve isteklerime hiç yer kalmamıştı.betboo mobil Aslında düşünceli olması gereken bir zaman. Ama maalesef sadece aslında. Noel 2019 şimdi farklı olacak. Çünkü yeni bir strateji geliştirdim. Ve bu yıl Advent’te her Pazar iki saatimi alacağım. Bana göre. Tamamen yalnız.

Bu süre zarfında Rod Stuart ile tarçın kokulu bir köpük banyosu yapacağım (onunla değil, harika Noel CD’siyle), kurabiye pişireceğim ve ışıklı şehir merkezinde güzel bir yürüyüş yapacağım. Bu Noel’de kendimi gerçekten güzelleştiriyorum. İşte bu yüzden 27 Aralık’ta harika zamanı tekrar kaçırdığım için kendime kızacağım. Bu sefer kendime zaman ayırıyorum! Ve bu Noel öncesi projeleri gözden kaçırmamak için, şimdi onlar için sabit süreleri engelliyorum. Pazar günleri. Her Advent Pazar günü tam olarak ne yapmak istediğimi yazıyorum. İlk bakışta, takvimime zaten böyle şeyler yazdığım gerçeğinin romantizmini neredeyse ortadan kaldırıyor. Bu yüzden kesinlikle unutmayacağımı biliyorum. Takvimimdeki her şey aslında yapıldı.

Bunu akılda tutarak, size harika ve düşünceli bir Noel öncesi sezonu diliyorum. Bu yıl mutlaka kendiniz için kullanmanız gereken yılın çok özel bir zamanı.

www.dr-sabine-schneider.at, facebook.com/gluecklicherleben

Şimdi 1 ay boyunca ücretsiz olarak haberleri okuyun! * * Test otomatik olarak sona erer. Daha fazlası ▶JBL’den gerçek kablosuz kulaklıkları şimdi kazanın! (E-media.at) Yeni erişim (yachtrevue.at) Bekar olmanın harika olmasının 8 nedeni (lustaufsleben.at) Wasabi mayonezli somon karides burger ve ballı salatalık (gusto .at) Yeni trendde: Shock-Down – ekonomi kilitlenmelere ne kadar dayanabilir? (trend.at) Gülmek ve iyi hissetmek için en iyi 35 aile dizisi (tv-media.at) Viyana’daki E-Scooter: Tüm sağlayıcılar ve Karşılaştırmada 2020 fiyatları (autorevue.at)

Kültürel ve tarihi anlar: Peter Handke Nobel Ödülü’nü kabul etti, Olga Neuwirth’in “Orlando” filminin prömiyeri Viyana Devlet Operası’nda yapıldı.

Şair, kralın elinden madalya ve sertifika aldığında kolektif vatanseverlik duygusu uyanacaktı. Tanınmış, kalifiye bir kişinin bu öngörüsü, Nobel Ödülü töreni vesilesiyle zekice yerine getirildi. Soğuk ve barışçıl Stockholm’deki Handke karşıtı gazeteciliğin temsilcileri, yükselmek istemeyen kargaşa çağrısında bulunurken, suçları kendi internet forumlarında kulaktan kulağa uçtu. Sonunda, cephe gazeteciliğinin gazileri – o sırada Saraybosna’nın önünde duranlar – kendilerini Handke’ye karşı ilan ettiler. Ancak ürkütücü bir yoldaşlık derneğinin bu yürüyüşü, davayı yalnızca Karl Kraus’un dünya savaşı kıyametinde “” İnsanlığın son günleri “nde gelecek nesil için kaydettiği şeye yaklaştırdı. Tek fark, hiç kimsenin Reserve-Schalks için ölümsüzlüğü garanti etmemesidir.

© Anders WIKLUND / TT Haber Ajansı / AFP Dil ve açıklama mükemmel: Peter Handke, 77, hedefte

Edebiyat bilimci Anders Olsson’un harika övgüsünde, nihayet aşağılık gürültüsünde neredeyse neyin kaybolduğuyla ilgiliydi: Büchner Ödülü sahibi Josef Winkler’in Avrupa’da rakipsiz olduğunu düşündüğü bir tür mükemmellikte dil ve tanım ve çocukluğun yaraları hakkındaydı . Handke’nin babası bir Alman işgal askeriydi, annesi bir Karintiya Slovenyalıydı. İntihar ettiğinde Handke, evinin nerede olduğunu geri dönülmez bir şekilde biliyordu. 2011 yılında “Immer noch Sturm” oyununda atalarının direniş öyküsünü ele aldı. Yugoslavya üzerinden yaptığı gezileri ve sonsuz yürüyüşlerini dünya edebiyatına dönüştürdü. Ve son derece patlayıcı yapı bileşenlerine bölündüğünde, vatansever ve milli duyguları hiçbir zaman bir araya getiremeyen o, evin merkezi bir parçasını kaybetti. Ardından, tarih anlayışının mantıksız “dünya görüşü” korosuyla kutsal ilan edildiği NATO’nun bombalaması başladı. Handke ise zehirli, bozuk dilin fiziksel olarak dayanılmaz olduğunu savundu ve bunun üzerine özellikler bölümü başarısızlıkla organize olmaya başladı. Aşağıdaki tartışmada Handke’nin savaş suçlarını küçümsemesinin veya bir soykırım için anlayışı harekete geçirmenin asla aklına gelmediğini defalarca ifade ettim. Sırp Çetnikleri, Bosnalı-Müslüman köktenciler, Hırvat Ustaša Naziler ve Arnavut mafya klanları gibi, Tanrı’nın öfkeyle teşvik ettiği son derece karmaşık bir kardeş katliamı savaşında Sırbistan’a toplu suçun açıkça ifade edilmiş olarak atanmasına karşıydı. Teşhislerini bir ofis koltuğundan koyan diğerlerinden farklı olarak, Handke harap olmuş ülkeye gitti, ki bu pasaport olmadan mümkün olamazdı (tartışmadaki bu düşük noktayı onurlandırmak için).

Handke’nin eserine zarar veren sonuçta büyük hümanist ve Homme de lettres Erdoğan’a bile bahşedilmedi, tam tersine: Nobel Ödülü gerçeği hızla hafızalarda kayboluyor, Akademi zaten çok fazla yanlış karar verdi. Ama fiyatı istemeyen Sartre ve Beckett, alamayan Elfriede Jelinek ve Bob Dylan, almalarına izin verilmeyen Pasternak ve Solzhenitsyn, şimdi Handke hakkında iğrenç bağırışlar: Anekdotla ilgili dünya edebiyatı birkaç kez hatırlandı gömülü. Daha kötü şeyler var.

© APA / WIENER STAATSOPER GMBH / MICHAEL PÖHN Kate Lindsey (solda) Agneta Eichenholz ile

Avusturyalı kültürlü insanlar için heyecan verici bir hafta oldu: İlk olarak, gerçeklik hakkında unutulmuş bir balonun içine çekilen öfkeyi sona erdiren Nobel Ödülü’nün tarihi anı (Hitler iktidara geldiğinde Karl Kraus, “Bu dünya uyandığında kelime uykuya daldı” ”diye yazmıştı. Almanya devraldı, başka hiçbir şeyle kıyaslanamayacak kadar iyi bir süreç, ben de burada yapmıyorum).

Sonra, Dominique Meyer döneminde üçüncü bir dünya prömiyeri denemesi. Olga Neuwirth’in “Orlando” nun Viyana Devlet Operası performans tarihinde bir kadın tarafından yazılan ilk eser olması önemli değil (bu çocuk operası için geçerli değil). Daha ziyade, Olga Neuwirth’in çalışması planlanan beş performansın ötesinde hayatta kalma olasılıklarına sahipken, ilk iki girişimin mütevazı bir şekilde başarılı olmasıydı.

Ancak bunun için bir dramaturge eli gerekli olacaktı (“Fidelio” bile burada karşılaştırma yapmak istemezdim ilk denemede başarılı olamadı). Kesinlikle Virginia Woolf’un politik gelişme romanı “Orlando” sadece feminizmin erken bir anahtar eseri değil (ki bu önemlidir), aynı zamanda (daha önemli olan) yüce bir düzyazı parçası da. Bu nedenle, gecenin ilk bölümü aynı zamanda sürükleyici bir müzik tiyatrosudur: Avusturyalı besteci ve Amerikalı ortak yazarı Catherine Filloux, romanın özünü güzel bir absürt tiyatro parçasına dönüştürdü. Elizabeth döneminin ölümsüz, kutsanmış ve dövülmüş bir aristokrat olan Orlando, bir kadın olarak baygın bir uykudan uyanır ve 20. yüzyılın başlarında Virginia Woolf’un varlığına kadar zamanları ve bilinç durumlarını aşar.

Cinsiyet tartışmalarında böyle bir şeyin daha fazla yazı gerektirdiği açıktır. Ancak Olga Neuwirth, utanç verici bir şekilde engellenen bir devlet opera projesinin ardından on yıldan fazla bir süre önce librettisti Elfriede Jelinek’i kaybetti. Bu nedenle, devam filmi edebi ve dramaturjik açıdan kaybediyor: iklim hareketi pahasına bir çocuk korosuyla sonuçlanan patlayan tekrarlayan manifestolar, müziğin kalitesine adalet yapmıyor.

Çünkü Olga Neuwirth, öfke, ironi ve gerginlikle titreşen son derece heyecan verici, virtüöz ve ilham verici bir şarkı yarattı. Bazen talep ettiği soğukluk ve mesafe, Viyana Filarmoni ile seferber edilemiyor. Ama farklı: atmosfer, uyumsuzluktaki güzellik (burada radikal yollarla yaratılmıştır), büyük bir romantik operanın boyutları. Devlet opera korosu ve küçük solistlerin de dahil olduğu parlak çocuk korosu da hayranlık uyandırıyor. Bir yandan anıtsal kümeleri odaya taşır, öte yandan 16. yüzyıldan bu yana ironik bir şekilde dönemler arasında gidip gelir, Bach ve Offenbach, “O Tannenbaum” ve vahşice kitsch ilahisi “” Teşekkür ederim “. Eser müzikal gücünü asla kaybetmez. Bir el yazısının, görkemli bir şekilde ustalaşmış zanaata hakim olduğu gerçeğinin tartışılmasına gerek yoktur.

Ekipman, üzerinde (bu durumda mantıklı) güzel video görüntülerinin oluşturulduğu sahne yüksekliğinde projeksiyon duvarlarından oluşur. Belki de öne çıkan şey, Olga Neuwirth’in büyük zorluklarla başardığı Comme des Garçons’un kostümleridir: bestecinin ihtiyaç duyduğu toplam sanat eseri anlamında belirleyici Art Deco. Burada, böyle bir projenin başarısına gerçekten en iyi şekilde yatırım yapılması gerektiğinin kanıtı sağlanmaktadır.

Kısmen yerleşik, kısmen göç etmiş solistler, uçucu renklerle son derece zorlu görevleriyle uğraşıyorlar, kahramanı Kate Lindsey, Constance Hauman, Agneta Eichenholz ve Wolfgang Bankl vurgulanacak. Yeni yönetim birbirini bir daha görmekten kaçınmamalıdır.

Ne demek istiyorsun? Lütfen bana yaz: sichrovsky.heinz@news.at

Şimdi 1 ay boyunca ücretsiz olarak haberleri okuyun! * * Test otomatik olarak sona erer. Daha fazlası ▶JBL’den gerçek kablosuz kulaklıkları şimdi kazanın! (E-media.at) Yeni erişim (yachtrevue.at) Bekar olmanın harika olmasının 8 nedeni (lustaufsleben.at) Wasabi mayonezli somon karides burger ve ballı salatalık (gusto .at) Yeni trendde: Shock-Down – ekonomi kilitlenmelere ne kadar dayanabilir? (trend.at) Gülmek ve iyi hissetmek için en iyi 35 aile dizisi (tv-media.at) Viyana’daki E-Scooter: Tüm sağlayıcılar ve Karşılaştırmada 2020 fiyatları (autorevue.at)

Yorumlar

Giriş yap Facebook’a bağlan

Heinz-Christian Strache’nin FPÖ’den çıkarılması kararının Cuma günü verilmesi gerekiyor. Parti lideri Norbert Hofer ve Viyana’nın bölge başkanı Dominik Nepp Perşembe günü bir açıklama yaptı. Buna göre, Strache önce tahkim mahkemesinde ifade vermeye davet edilir, ardından taraf devlet yöneticisi kararı tartışır ve olası bir dışlama kararına karar verir.

© APA / Herbert Neubauer

Hofer ve Nepp, Cuma günü parti mahkemesine şüpheli olarak çağrılan Strache’nin gerçekten gelip gelmediğini de söyleyebildiler. Karar verilmesini beklemek istemeyen Viyana bölge başkanı, “Yarın gelip gelmeyeceğini veya uzak durup durmayacağını çok merak ediyoruz, çünkü zaten partiden atılmayı bekliyor.” Dedi. “Onu adil yargılamak istedik, adil yargılanmak istiyoruz.” “

Hofer herhangi bir önyargıdan vazgeçmek istemiyor

Hofer de resmi olarak herhangi bir önyargıdan vazgeçmek istemedi. “Ama bu sonucun neye benzeyeceğini tahmin edebiliyorum” dedi. Mevcut parti lideri, Strache’nin karardan korktuğuna da inanıyor. Parti mahkemesi resmi olarak bir karar vermelidir ve bu karar daha sonra parti devlet idaresinde tartışılır. Oylamadan sonra parti yönetimi sonuç hakkında kamuoyunu bilgilendirmek istiyor.

Parti liderliği bölünmeyi sakin bir şekilde görüyor

Parti yönetimi, Viyana’daki üç belediye meclisi yetkisinin stresle bölündüğünü gördü. 60.000 üyesi ve 15.000 yetkilisi vardır. Hofer, “Üç bölge sakini Villach’tan uzaklaşıyor gibi” dedi. “” Bu tatsız, ama kesinlikle orman yangını değil.