Unul a mărturisit că a observat un bărbat care observase casa pensionarului într-un VW Passat întunecat.

Cineva trebuie să fi lovit victima în cap.

Cazul a fost dificil, deoarece nu am putut vedea niciun motiv. Victima era un pensionar în vârstă de 78 de ani. Era singură, rareori se întâlnea cu cunoscuți. Nu erau rude. Nu știam dacă era bogată. Pentru asta ai nevoie de o hotărâre judecătorească. Acest lucru durează ceva timp. Am căutat instrumentul crimei în casă și în grădină. În bucătărie am găsit un topor cu păr și sânge pe el. Legistul a confirmat ulterior că provin din victimă.

Sânge pe haine

În următoarele câteva zile am întrebat alți vecini. Unul a mărturisit că a observat un bărbat care observase casa pensionarului într-un VW Passat întunecat. Un alt martor a spus că un Passat a fugit repede în jurul orei 1:15 a.m.

Pe 27 decembrie au sunat colegi din Austria Superioară. Au observat un rege spărgător Wels, în vârstă de 41 de ani. Au observat că mașina lui era parcată în Salzburg. Voiau să știe dacă au fost spargeri în casa noastră. Le-am comparat înregistrările cu reconstrucția cursului evenimentelor. De fapt, mașina lui, un VW Passat întunecat, era parcată lângă locul crimei. Prin observare și interogare, am reușit să dovedim că în noaptea crimei a condus la benzinăria din Mondsee, a cumpărat benzină și a fugit înapoi la locul crimei.

„Pensionara era deja moartă când casa îi era pe foc”

Am solicitat procurorului un mandat de arestare. În aceeași zi, la ora 18:29, cătușele au făcut clic. Interogatoriile au avut loc la 21:30. A refuzat să depună mărturie. A doua zi am încercat din nou. Apoi a declarat că și-a închiriat mașina. Cui mai exact, nu mai știa. Am observat că suspectul avea sprâncene arse. Am reușit să respingem explicațiile sale.

Membrii echipei de la locul crimei au găsit sângele victimei pe hainele sale. În mașina lui era o pâlnie de benzină. Se potrivea exact pe canistrul găsit în casa arsă. Medicina criminalistică a colectat ADN de la el și de la victimă pe mănuși din mașina sa. Lanțul probelor a fost strâns.

© picturedesk.com În districtul Taxham din Salzburg, pensionarul a fost mai întâi ucis și apoi ars

Am bănuit că situația s-a intensificat și că el l-a atacat fizic pe pensionar până când aceasta a murit. Nu a făcut niciodată o mărturisire. În septembrie 2005 a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru crimă și incendiere. Până în prezent nu este sigur dacă a mai avut un complice. Pentru că de unde mai știa el despre pensionarul unic?

Psihiatrul

Reinhard Haller despre teroristul și bombardierul Franz Fuchs

A început cu criminalul în serie Jack Unterweger. În 1994, a refuzat să vorbească cu un psihiatru. Doar nu cu mine. Nu pentru că eram atât de grozav, ci pentru că eram tânăr. A crezut că va avea un joc ușor cu mine.

© Weissengruber Partner Fotografie OG Pentru Reinhard Haller, 66 de ani, din Vorarlberg, meseria de psihiatru este cea mai frumoasă din lume.reduslim este în preț farmacie El găsește romane criminale fade pentru că îi identifică pe făptași chiar de la început

Când Franz Fuchs a fost arestat la sfârșitul anilor 1990, nici el nu a vrut să vorbească. Probabil că la curte te-ai gândit, să încercăm din nou Hallerul. Magistratul de instrucție m-a sunat și m-a întrebat dacă voi face evaluarea. Am fost de acord și am luat trenul de noapte de la Feldkirch din Vorarlberg la Graz până la închisoarea Jakomini.

În timpul primei conversații cu Franz Fuchs, el a arătat clar că nu va fi psihiatricizat. I-am cerut să răspundă oricum la o întrebare pentru mine: „„ De ce avea armata de eliberare bavareză trupe de luptă în fiecare stat federal, cu excepția Vorarlbergului? ”„ Franz Fuchs era un om foarte lent, îngândurat. Mai întâi a vrut să știe de unde vin în Vorarlberg. I-am răspuns: Frastanz. Apoi a întrebat dacă știu când a fost bătălia împotriva elvețienilor de la Frastanz.

Întrebarea de testare

Am fost surprins că cineva din sudul Stiriei îl cunoaște pe Frastanz și știe că acolo a fost o bătălie. În mod normal nu aș fi știut asta. Întâmplător, Frastanz sărbătorea atunci aniversarea a 500 de ani, iar o placă în fața casei mele cu data comemora acea bătălie. Așa că am putut să răspund ca o lovitură din pistol: “” 20. Aprilie 1499. “” L-am convins pe Franz Fuchs cu asta.

© picturedesk.com Pe 2 februarie 1999, Franz Fuchs s-a sustras procesului din Graz țipând. Franz Fuchs a fost condamnat la închisoare pe viață pentru patru crime, precum și numeroase tentative de omor și vătămări corporale

L-am vizitat de șapte ori timp de două zile. De multe ori am vorbit până târziu în noapte despre viața, ideologia și iluziile sale. Trebuia să fiu empatic și, în același timp, să fiu atent să nu mă las manipulat. Pentru că un mare criminal este întotdeauna un mare psiholog.

Iluziile

Ca expert, a trebuit să răspund la două întrebări: Franz Fuchs a fost vinovat? Și ar rămâne periculos? Problema responsabilității vinovate a fost dificilă.

© picturedesk.com Fuchs a trimis prima serie de bombe cu litere la începutul lunii decembrie 1993. Printre victime se număra și primarul de atunci, Helmut Zilk

Era un narcisist, atât de extrem de sensibil, dar asta nu i-a afectat sănătatea. Cu toate acestea, el a dezvoltat paranoia cu aproximativ un an înainte de arestare. Din acel moment nu mai era sănătos. Am răspuns da la întrebarea despre pericol. Din motivul că practic nu există leac pentru iluzii.

Îmi amintesc că am participat la o conferință la München cu o săptămână înainte de sinuciderea sa. Acolo am vorbit cu un psiholog al instituției despre Franz Fuchs și mi-am exprimat suspiciunea că se va sinucide într-un mod pe care nimeni nu l-a crezut posibil. Psihologul instituțional a spus că altfel mă va aprecia, dar în acest caz aș greși complet.

© picturedesk.com La 4 februarie 1995, Franz Fuchs a ucis patru romi în Oberwart cu o bombă de țeavă

Franz Fuchs a fost extraordinar pentru mine. Avea nevoie de o singură persoană pentru toate rolurile sale criminale. Franz Fuchs. El a avut ideea, a oferit fundalul ideologic și a construit bombele. El a fost chimistul, fizicianul, expertul în calculatoare și soldatul din prima linie care a plantat bombele. El era întreaga armată de eliberare bavareză pe care o căutau. Și în cele din urmă, el a fost cel care s-a persecutat și s-a condamnat la moarte.

Investigatorul locului crimei

Erwin Kepic despre victima crimei Sandra Miny

16 ianuarie 2006 va rămâne în memoria mea pentru totdeauna. Ziua care a trecut în istoria penală a Austriei Superioare din cauza unui caz brutal de crimă. Stăteam în biroul meu de la Oficiul de Poliție Criminală de Stat din Linz și aveam la telefon un ofițer de poliție din Sarmingstein, un district al Sf. Nikola an der Donau din districtul Perg. “” Avem un cadavru fără cap plutind în Dunăre. “” Afară erau minus 20 Diplomă și nu am fost fericită că trebuie să plec de acolo acum.

Cadavrul fără cap

Muncitorii rutieri au descoperit cadavrul și au alertat poliția. Încă plutea în apă când eu și oamenii mei am ajuns la bancă. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să apelez scafandri de la Cobra Task Force. Ei sunt instruiți în așa fel încât să poată recupera un cadavru fără a lăsa urme. Adică împachetează corpul înainte ca acesta să ajungă la țărm.

În același timp, am căutat zona. Am găsit urme de sânge și resturi de îmbrăcăminte. Totul a fost fotografiat și documentat. Abia atunci am scos geanta de corp și am deschis-o. Lovitură: cadavrului îi lipseau nu numai capul, ci și mâinile și părea că cineva ar fi încercat să-l ardă. Am fotografiat corpul. A fost greu pentru că ai văzut că trebuie să fie o fată tânără. Hainele pe care le purta erau doar zdrențe. M-am asigurat că totul. Lucrul despre ADN a fost diferit decât de obicei, deoarece nu existau unghii. M-am gândit: dacă arunci un cadavru în apă, trebuie să-l ataci undeva. În zona gambei sau sub brațe. Așa că am trecut peste aceste locuri cu bandă specială de poliție pentru a asigura orice fulgi de piele.

Urmele în zăpadă

Între timp, scafandrii au descoperit un ferăstrău și o sapă la aproximativ 30 de metri de locul unde a fost găsit cadavrul. Am găsit rămășițe de țesut din morți. Acest lucru a clarificat: cele două lucruri erau instrumente de acțiune. Alte întrebări au rămas deschise: unde a fost ucisă fata? Unde ar putea fi capul și mâinile ei?

© Matt Observe Inspectorul șef Erwin Kepic, în vârstă de 54 de ani, lucrează pentru grupul Tatort din Linz de 30 de ani. Primul său corp a fost un copil. Șeful său la acea vreme a spus doar: „„ Dacă nu suporti, trebuie să cauți un alt loc de muncă ””

Întorcându-ne la biroul de poliție penală de stat, am încercat să identificăm cadavrul. Nu a existat nicio notificare de dependență. Dar în timpul autopsiei s-a observat că femeia moartă era acoperită cu tatuaje. Singura problemă a fost că arsurile nu le-au mai făcut clar vizibile. Așa că a trebuit să facem ceva ce facem rar: am dezlipit pielea, am întins-o și am curățat-o cu solvenți până a ieșit tatuajul. Am dat o fotografie cu presa. Fara succes. Doar săptămâni mai târziu, când imaginea a fost redată din nou în programul ORF „„ Subiect ””, un martor s-a prezentat. Un tatuator de la Waldviertel. El a reușit să identifice persoana decedată ca Sandra Miny, în vârstă de 21 de ani, din Austria Inferioară.

„Am fotografiat-o pe femeia moartă. A fost greu. Era încă o fată tânără ”

Mama ei a fost suspectată din start. Fusese la poliție cu câteva zile mai devreme și le-a spus colegilor că fiica ei se afla într-o călătorie în jurul lumii, numai dacă tatăl separat a venit să o raporteze pe fiică ca dispărută. Asta ni s-a părut ciudat acum. I-am verificat mașina și am găsit o mică urmă de sânge. Am confiscat mașina și am chemat câini de poliție. Mirosesc sânge chiar și după ce a fost șters. Animalele au lovit. Pentru a fi în siguranță, am stropit totul cu luminol. Chiar și cele mai mici cantități de sânge pot fi detectate cu acesta. Era clar: trunchiul era pătat de sânge peste tot. Când am găsit mai târziu factura pentru un ferăstrău, o sapă și o cutie de gaz în torpedou, am fost siguri. Medicina legală a confirmat că sângele provine din portbagajul Sandrei Miny.

Totuși, nu am putut găsi locul crimei nicăieri. Am solicitat urmărirea telefonului mobil de la procurorul public. Am observat că femeia rămăsese în casa de weekend a șefului ei în Waldviertel. Am mers acolo. O casă singuratică în mijlocul unui peisaj înzăpezit. În hambar am descoperit o mână scheletonizată și amprente care duceau în pădurea adiacentă. Am căutat cu 18 câini cadavru. În cele din urmă, un câine a lovit. Am dus zăpada. După opt centimetri, pământul a devenit roșu. Scena incendiului a ieșit la lumină puțin mai adânc. După două săptămâni am găsit în sfârșit locul crimei.

Mama Sandrei Miny a fost arestată și condamnată la 15 ani de închisoare și detenție preventivă ulterioară. Nu a dat niciodată motivul. Cred că a ucis din gelozie pentru că fiica ei a preferat să fie cu tatăl. Nu am putut reconstitui cu certitudine cum a murit Sandra Miny. Dar faptul că mama și-a mutilat propriul copil în acest fel sugerează că probabil încerca să ascundă urmele ei. Nu putea face asta. Cu toate acestea, o întrebare rămâne fără răspuns până în prezent: Unde este capul Sandrei Miny?

Investigatorul infracțiunilor sexuale

Brigitte Brunner-Riepl despre Roland M. și abuzul fiicei sale vitrege

Crimele sexuale rareori mă lasă indiferent. Oricât de profesionist aș fi în munca mea, emoțiile nu pot fi complet oprite. Am fost emoționat când am aflat de cazul pedofilului Roland M. în 2013. Organizația de asistență socială a tinerilor a alertat Biroul de poliție penală de stat din Burgenland, Departamentul de investigare a infracțiunilor sexuale, de care mă ocupam atunci. O femeie de doisprezece ani din Burgenland a fost internată la spitalul din Graz după ce a născut un copil acasă cu zile mai devreme și a pierdut mult sânge.

Abuzul

Sexul cu copii sub 14 ani este o infracțiune. Așa că a fost corect să ne suni. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să primesc probe de sânge de la nou-născut pentru un posibil test de paternitate. Apoi m-am uitat la toate documentele care existau despre această familie. Suspiciunea a căzut asupra tatălui vitreg în vârstă de 35 de ani. L-am cunoscut deja. A fost de două ori după gratii pentru infracțiuni sexuale. Un caz de abuz sexual al fiicelor sale vitrege dintr-o relație anterioară era în așteptare. Avocatul său a fost plătit de noul său partener – mama fetei de doisprezece ani. Acestea fiind spuse, știa că iubitul ei este suspectat că ar fi molestat copii. Chiar și așa, ea s-a căsătorit cu el la două zile după ce copilul de doisprezece ani a născut. Am fost șocat de cât de orbă poate fi o mamă.

© Matt Observe Inspectorul șef Brigitte Brunner-Riepl, 56 de ani, a fost prima femeie din jandarmeria din Burgenland în 1984. Ea a ajutat la înființarea departamentului pentru infracțiuni sexuale în Eisenstadt. Din ianuarie, ea este responsabilă cu departamentul de corp și viață de acolo

Am condus la spital și am interogat-o pe fată. Ne-a mințit. Tatăl copilului ei era un prieten de școală pe care nu-l putea numi pe nume. Nu am insistat, până la urmă, ea era sub presiune. Nașterea, conflictul de loialitate față de mama ei și Roland M., și ea a fost, de asemenea, îndrăgostită de el.

Mărturisirea

Procuratura a emis un mandat de arestare. Dar Roland M. a fugit. Jumătate de noapte a rătăcit desculț printr-o pădure. A doua zi dimineață a chemat el însuși salvarea. Picioarele îi erau dureroase.

© Matt Observe Pentru proces, detectivul a pregătit o prezentare generală a cazului

L-am putut aresta în spital. La început a negat totul. Dar când i-am arătat testul de paternitate pozitiv, a mărturisit el. Dar asta nu a oprit cazul. Pentru că o mărturisire poate fi retrasă oricând. A trebuit să susținem totul cu un lanț de dovezi. Am adunat mărturii și dovezi. Ce știa departamentul de bunăstare a tinerilor? Ce știau profesorii și prietenii școlii? Dovezile personale sunt importante, dar esența unui lanț de dovezi este întotdeauna dovezi de fond, adică ADN-ul. În cele din urmă, a fost condamnat la doisprezece ani de închisoare, urmat de detenție preventivă.

* Numele schimbat de editor

© Video: Știri Citiți știrile gratuit acum o lună! * * Testul se încheie automat. Mai multe despre acest lucru ▶Câștigă acum adevărate căști wireless de la JBL! (E-media.at) Acces nou (yachtrevue.at) 8 motive pentru care este minunat să fii singur (lustaufsleben.at) Burger de creveți de somon cu maioneză wasabi și castravete cu miere (gust .at) În noua tendință: Shock-Down – cât timp poate rezista economia blocajelor? (trend.at) Cele mai bune 35 de serii familiale pentru a râde și a te simți bine (tv-media.at) E-Scooter în Viena: toți furnizorii și Prețuri 2020 în comparație (autorevue.at)

Austriecilor le plac romanele criminale.