Gillis, Ekim 2017’de Toronto Waterfront Maratonu’nda 2:11:21 ile kişisel bir rekor kırdı.

Mitokondriyal hastalık, vücudun beyin ve kaslar gibi çalışması için çok fazla enerji gerektiren bölümlerini etkileyen bir grup bozukluktur. MitoCanada’nın CEO’su ve kurucu ortağı Penny, Pazar günkü yarışta dört saatlik sınırı geçmeli, öncelikle Lakeshore Blvd’de koşmalı. Ontario Gölü manzaralıdır.

Scotiabank Maratonu’nda güçlü bir gösteri, Londra koşucusunu Olimpiyatlara yöneltiyor

Kanadalı koşucular izlenecek

Leslie Sexton: Geçen yıl 2: 35: 44’te Kanadalı kadın unvanını kazandı. 31 yaşındaki Londralı, Ont. Tokyo’daki 2020 Olimpiyatları’na hak kazanmayı göze alıyor.

Leslie Sexton, geçen yıl 2:35:44 ‘te genel olarak beşinci bitirdikten sonra Kanadalı kadın unvanını savunmak için geri döndü. (Christopher Katsarov / Kanada Basın / Dosya)

Krista DuChene: Nisan ayında, Boston Maratonu’nda üç çocuk annesi, yağmurda, soğukta ve rüzgârda geç görev aldı ve 2:44:20 ile üçüncü oldu. 41 yaşındaki DuChene, bu çabayı Ağustos’taki Edmonton yarı maratonunda 1: 18; 02’lik bir hızla izledi.  

2018 Güz. Koçluk. Koşu. Yüzme. Hokey. 21 Ekim’de 16 yıllık @ athleticscanada @runcrs #STWM @sauconycanada’da 16. maratonumu koşacağım Çok tatmin edici ve ödüllendirici … https://t.co/zeP8Gw5RiK

– @ kristaduchene

Kinsey Middleton: Bir Amerikan-Kanada çifte vatandaşı olan 25 yaşındaki eski Idaho Üniversitesi koşucusu, Toronto Waterfront Maratonu’nun ilk çıkışını yapıyor. Ocak ayında Houston’da yarı maratonda sezonun en iyisi 1:12:30 koştu.

İzlenecek uluslararası koşucular

Philemon Rono: 27 yaşındaki Kenyalı, geçen yılın rekoru olan 2:06:52 ile kişisel bir zaman belirledikten sonra, 2016’daki 2:08:27 saat ölçümünden iki saniyeden daha kısa bir sürede üç turba arıyor. 115.000 doları eve götürdü.

Kenyalı koşucu Philemon Rono, Pazar günü Toronto Waterfront Maratonunda arka arkaya üç galibiyet elde etmeye çalışacak. Geçen yıl kişisel en iyi zamanı 2:06:52 olarak belirledi. (Christopher Katsarov / Kanada Basın / Dosya)

Marta Megra: Bir yıl önce Toronto’daki ilk maratonunda, Etiyopya’dan Megra 2:28:17 galip geldi. Toronto’ya 2:20:48 PB getiren Etiyopyalı dostumuz Amane Beriso’nun bu yıl 27 yaşındaki çocuğu itmesi bekleniyor.

Stephen Kiprotich: Ugandalı yıldız ESPN’e 29 Nisan’da Almanya’daki Haspa Hamburg Maratonu’nda beşinci olduktan sonra “iyi durumda” olduğunu söyledi. 29 yaşındaki Kiprotich, Toronto yarışında yarışan ilk Olimpiyat şampiyonu (2012).

Uganda’dan 29 yaşındaki Stephen Kiprotich, Toronto maratonunda yarışan ilk Olimpiyat şampiyonu olmaya hazırlanıyor. (Olivier Morin / AFP / Getty Images / Dosya)

Jake Robertson: Philemon Rono’nun rekorunu izleyen Yeni Zelandalı fenomen, Ocak ayında 1:00:01’de Houston Yarı Maratonu’nu kazandı ve daha sonra 10.000 metrede (27: https://goldbets.top/rulet/ 30.90) Commonwealth Games ve 10K’da ulusal rekorlar kırdı. (27:28) New Orleans’ta.

Maraton hazırlığını atlatan herkesi tebrik ederiz, şimdi parlama zamanı 🛫🇨🇦 Burada heyecanlandım #STWM #maraton #cominginhot 🔥.📸 lukakiptangkandi.… Https://t.co/yZFIzp1k8r

– @ Jakehtbz

Pist antrenörü Alberto Salazar, kendisi ve onun yıldız koşucusu Olimpiyat gümüş madalyası Galen Rupp aleyhindeki iddiaların 12.000 kelimelik bir çürütülmesiyle kendisine karşı doping iddialarına karşılık veriyor.

Salazar’ın ABD şampiyonalarının arifesinde yayınlanan açık mektubunda, liderliğini yaptığı Oregon Projesi’nin “dopinge asla izin vermeyeceğini” söylüyor.

Cam Levins, teknik direktör Salazar Alberto Salazar aleyhindeki doping iddialarını ele aldı

Salazar, Rupp’ın hem tiroid hastalığı hem de astım öyküsünü ayrıntılı olarak açıkladı ve her iki durumu tedavi etmek için ilaç muafiyeti aldığını söyledi.

BBC ve ProPublica tarafından geçen ay yayınlanan bir hikaye, Salazar’ın eski asistanı Steve Magness ve eski Oregon Projesi koşucusu Kara Goucher’ın bilgilerini kullandı.

Salazar mektubunda, Goucher’ın Rupp ile aynı tiroid hastalığından muzdarip olduğunu ve kendisini tedavi eden ilk endokrinologla tanıştırdığını söyledi.

Cam Levins’in 43 yıllık ulusal rekoru kırdığı Toronto’daki 2018 Kanada Maraton Şampiyonası’nın tamamını izlemek için yukarıdaki video oynatıcıya tıklayın.

Cam Levins, ilk maratondaki Kanadalı erkek rekorunu yok etti

Kanada şampiyonaları 29. yıllık Scotiabank Toronto Waterfront Maratonunun bir parçası olarak düzenlendi.

Üniversite rakipleri ve sonraki takım arkadaşları, oda arkadaşları ve eğitim ortakları, iki Olimpik maratonda, dünya kros şampiyonalarında ve sayısız diğer yarışta başlangıç ​​çizgisini paylaştılar.

Onlar kesinlikle yarışmacılar, ama aynı zamanda arkadaşlar ve şimdiye kadar dünyanın en eski arka arkaya koşu maratonuna katılımlarını geciktiren ciddi yaralanmaların üstesinden geldiler.

Eric Gillis, bitmemiş dünyalar maratonunu ‘hayal kırıklığı yaratan’ olarak nitelendirdi Reid Coolsaet, ‘şimdiye kadarki en zorlu maraton performansında’ 7. sırada

Bu yüzden, 122. Boston Maratonu’nun elit erkekler yarışında, 10.000 metrelik koşuculardan Reid Coolsaet ve Eric Gillis’in Pazartesi günü saat 10: 00’da (ET) birlikte yarışa girmesi belki de uygun olabilir. Yıllık Vatanseverler Günü etkinliği, birkaç yıldır zorunlu yarış listesinde yer alıyor.

Bu takımla @bostonmarathon bitiş çizgisinde. #hayriyepic.twitter.com/Ml6RNnMODM

– @ ReidCoolsaet

Gillis, “Televizyonda izlediğim ilk maratondu ve muhtemelen lise ve üniversitede sürekli takip ettiğim tek maratondu. Profesyonel kariyerimde bu maratona hiç katılmamış olsaydım, pişmanlığım olurdu.” emekli olduğumda.”

2012 Londra Olimpiyatları’nda 22. sırada yer alan Gillis’in, 2013’te Boston’da koşma umutları, Kenya’daki bir kış eğitim kampında yaşanan kalça sakatlığı nedeniyle yıkıldı. Geçen yıl, Antigonish, N.S.’den 38 yaşındaki, Boston parkurunun çoğunda bir antrenman koşusunu tamamladı, ancak yarıştan üç hafta önce ağrılı bir Aşil tendonu tarafından geri çekilmek zorunda kaldı.

Kanadalı Krista Duchene, görev başında vurulduktan sonra Boston’da çalışan polis memuru Niagara’daki Humboldt ailesi için yarışıyor

Şimdi sağlıklı olan Gillis, 19 Mart’ta New York City yarı maratonunda 10.000’in üzerinde bir alanda soğuk hava ve rüzgarla 19’uncu sırada yer almak için mücadele etti. Üç kez Olimpiyat yarışmasının bir saat beş dakika 42 saniyelik süresi, 35’teki en hızlısı oldu. -39 yaş sınıfı.

2016 Rio Olimpiyat maratonunda 10. sıra için nemli koşullarda saat 2:12:29 olan Gillis, “Vücudumun yarışa hazır olduğu konusunda bana güven verdi,” dedi. Ulusal rekortmen Jerome Drayton’un 1976’da altıncı sıraya yerleşmesinden bu yana Kanada’nın en iyi sonucu oldu. “Aşil sorunu [geçen yıldan] beri endişe verici değil. İyi hareket ediyorum, formda hissediyorum ve genel olarak vücut Boston için güzel bir eğitim. “

Antigonish, N.S.’den üç kez Olimpiyat sporcusu Eric Gillis, nemli koşullarla mücadele ederek 2016 Rio Olimpiyat maratonunu iki saat 12 dakika 29 saniyede 10’uncu bitirdi. Jerome Drayton’un 1976’da altıncı bitirmesinden bu yana Kanada’nın en iyi sonucu oldu. (Matthias Hangst / Getty Images / File)

Gillis, mezun olduğu Antigonish’teki St. Francis Xavier Üniversitesi’nde kros ve atletizm koçu olarak yoğun bir çalışma programı arasında, son üç ayda çoğu gün 25 kilometre koşma hedefine ulaşmayı başardı.

Bu maraton yapımı için toplam kilometre performansı daha düşük olsa da, Gillis’in antrenmanları Guelph Üniversitesi ve Speed ​​River Track and Field kulübündeki uzun süredir koçu olan Dave Scott-Thomas’ın rehberliğinde aynı kaldı. Gillis ve üç çocuğu olan eşi Emily, geçtiğimiz Temmuz ayında Ontario şehrinden evlerine geri döndüler.

Göz alıcı ilk 10 bitiş

Bir mide rahatsızlığı nedeniyle Gillis’in geçen Ağustos ayında Londra, İngiltere’deki dünya atletizm şampiyonalarında maratonu bitirmesini engelledikten sonra, Kasım ayındaki Kanada kros şampiyonasında ikinci olmak için toparlandı.

19 Ekim 2014’te Toronto Waterfront Maratonu’nda 2:11:21 kişisel en iyi derecesini belirleyen Gillis, Boston’da ilk 10’da bitirmeyi umuyor.

Maratonla ilgili olarak kendi fitness standartlarıma geri dönme konusunda çok fazla şüphe vardı. … İnanç şüpheden üstün olmalıydı.

– Kanadalı maratoncu Reid Coolsaet, kariyeri tehdit eden ayak yaralanmasının üstesinden gelmek için

Öte yandan Coolsaet, geçen yıl kariyerini tehdit eden bir sakatlığın onu dört ay boyunca kenara atması ve iki kez Olympian’ı yıllık antrenman rejimini normal hacminin yarısına indirmeye zorlamasıyla yarışı ağrısız tamamlamaktan heyecan duyacaktı.

Sol ayağındaki dördüncü metatarsal kemikteki osteonekroz, eklemlerdeki kemiklere azalmış kan akışının neden olduğu bir hastalık, oyalandı, ancak Coolsaet son üç ayda haftada 190 km’ye yakın koşmayı başardı.

“Geçen yıl, yaklaşık 20 yıl önce ciddi bir şekilde antrenman yapmaya başladığımdan beri koşmaktan en çok kaçtığım yıldı. Maratonla ilgili olarak kendi fitness standartlarıma geri dönme konusunda çok fazla şüphe vardı” diyor en hızlı ikincisi Kanada tarihinde maratoncu. “Sabırlı olmaya çalıştım ve bu süreci görmek istedim, bu da hızlarım eğitimde umduğum kadar hızlı olmadığında işleri perspektif haline getirmeye yardımcı oldu. İnanç şüphe uyandırmalıydı.”

Boston yapımı sırasında Reid Coolsaet, memleketindeki engebeli yolları hedefledi ve Pazartesi günkü yarışta pek çok tepeye hazırlanmak için sık sık Hamilton’un yokuşunu kullandı. Kanada tarihindeki en hızlı ikinci maratoncu, kariyeri tehdit eden ayak sakatlığından kurtuldu. (Stu Forster / Getty Images / Dosya)

Guelph mezunu 38 yaşındaki U., Japonya’da Fukuoka Maratonu’nu koşmadan önce 2016 sonundan bu yana koşarken bu kadar sağlıklı ve tutarlı hissetmediğini söylüyor. 2:10: 55’te sadece 46 saniye geride yedinci oldu. Drayton’ın yakalanması zor sicili.

Boston için eğitimde Coolsaet, memleketindeki engebeli yolları hedefledi ve sık sık Hamilton’un yokuşunu Boston tepelerine hazırlanmak için kullandı. Newton’un tanınmış Heartbreak Hill ve 91 metrelik tırmanışından önce üç tane var ve birkaç millik zorlu inişler ve 310 metrelik yükseliş düşüşleri var.

Kenyalılar 2017 Boston Maratonu’nda erkek ve kadın yarışlarını yönetiyor

Kuzey Amerika’nın 2011, 2013 ve 2015 yıllarında 2. sırada yer alan erkekler maratoncusu Coolsaet, “Eğitimimin gidişatından gerçekten memnunum. Geçtiğimiz ay ortaya çıktı,” dedi. “If [Pazartesi] yarışı iyi gitmiyorsa, eğitimde kaydettiğim ilerlemeden yine de mutlu olacağım. “