Seksuel sundhed – Office On Women’s Health PDF -filer

Alt hvad du behøver at vide, fra prævention til sunde og afbalancerede relationer, identifikation og meget mere.

Seksuel sundhed er afgørende for den generelle sundhed og velvære samt velbefindende for mennesker, par og familier og for den sociale og økonomiske udvikling i kvarterer og også lande. Kønrelateret sundhed og velvære, når det ses på en behagelig måde, kræver en positiv og også hensynsfuld strategi for seksualitet såvel som seksuelle partnerskaber, sammen med muligheden for at have behagelige og risikofri seksuelle oplevelser uden trusler, diskrimination og også vold.

Kønrelaterede sundhedsrelaterede spørgsmål er omfattende og omfatter også seksuel tilpasning samt kønsidentifikation, kønsrelateret udtryk, relationer samt glæde. De omfatter ligeledes negative konsekvenser eller problemer såsom: infektioner med humant immundefektvirus (HIV), seksuelt overførte infektioner (STI’er) og infektioner i det reproduktive system (RTI’er) og også deres skadelige resultater (såsom kræft og infertilitet); uplanlagt graviditet samt abort; kønsrelateret dysfunktion; seksuel vold; og skadelige teknikker (såsom kvindelig lemlæstelse, FGM).

Et upartisk syn på seksuel og reproduktiv sundhed – Colorado Department of …

Globe Health and wellness Organization definerer seksuel wellness som en tilstand af fysisk, følelsesmæssig, psykologisk og social wellness med hensyn til seksualitet; det er ikke kun mangel på tilstand, lidelse eller svaghed. Sexrelateret velvære har brug for en gunstig og respektfuld metode til seksualitet og kønsrelaterede relationer, ud over muligheden for at have fornøjelige og risikofri sexrelaterede oplevelser, uden trussel, diskrimination samt vold ..

At komme med en definition af kønsrelateret velvære er et vanskeligt job, da hver kultur, underkultur og person har forskellige standarder for kønsrelateret velvære. Lige her er ASHAs fortolkning af kønsrelateret sundhed og velvære: Seksuel sundhed er evnen til at byde velkommen og også værdsætte vores seksualitet gennem hele vores liv. Det er en integreret del af vores fysiske og psykologiske velvære.

STI -symptomer, der skal overvåges. Mange mennesker med seksuelt sendte infektioner (STI’er) får ikke symptomer, så det er værd at få testet også, hvis du har det godt Internet side. Hvis du antager, at du har en STI, jo tidligere du vurderes, desto hurtigere behandling kan tilbydes, hvis det er påkrævet. En STI https://apotekerendk.com/generisk-viagra-danmark/ kan overføres fra en enkelt person til en mere med seksuelt opkald, herunder kønsorganer, anal og også tandkøn.

Nogle kendte spørgsmål om seksuel sundhed – sundhedsfremme – Brown University.

For mere specifikke sexrelaterede sundhedsforslag, gennemgået kvinder, der elsker med kvinder og også sexrelateret velvære for mænd, der elsker med mænd. Mange STI’er kan helbredes med receptpligtige antibiotika. Nogle, såsom hiv, har ingen behandling, men kan alligevel behandles for at undgå, at de bliver værre. Du kan ikke fortælle ved at overveje nogen (inklusive dig selv), om de har en infektion, så det er vigtigt at få en eksamen, hvis du faktisk har haft ubeskyttet sex eller tror, ​​at du kan være i fare.

Hvis det ikke behandles, kan chlamydia påvirke din evne til at blive gravid. Gonoré kan desuden påvirke fertiliteten. Omkring 50 % af hunnerne og også 10 % af mændene med gonoré har ikke tegn og symptomer. Venstre forsømt, STI’er kan påvirke dit helbred og velvære. Hvis du har et af de tegn, der er angivet her, skal du blive testet. Hos damer og mænd: smerter, når du passerer urin (tisse) kløe, smelter eller kribler omkring kønsorganerne, sår, pletter eller klumper omkring kønsorganerne eller anusort pulver eller små hvide prikker i dine undertøj, dette kan være afføring eller æg fra kønslus, Hos kvinder: gul eller miljøvenlig udflåd fra urinvejene, der lugter af blødning mellem perioder eller efter kønssmerter under kønlidende ubehag i maven, hos mænd: udledning fra penisirritation af urinrøret (urinen fra røret kommer ud) Disse symptomer betyder ikke nødvendigvis, at du har en STI, men det fortjener at se en læge, så du kan finde ud af, hvad der skaber symptomerne samt få behandling.