S-ar putea să vedem de fapt procente în creștere de acces transradial aici în S.U.A.

Terumo suga norm ro comercializează o linie de fire de ghidare, catetere, învelitoare de introducere, învelitoare de ghidare și alte produse concepute special pentru abordarea transradială.

Compania a dezvoltat simulatoare care permit intervenționaliștilor să practice abordarea transradială înainte de a intra în laboratorul de cat.

Compania sponsorizează, de asemenea, un program de formare de o zi sau două, în care intervenționiștii care au folosit abordarea transradială medicii gazdă care doresc să-l învețe.

Acest efort, a spus Clifton, este în așteptarea unui impuls din partea agențiilor guvernamentale, cum ar fi Centrele pentru Medicare & Medicaid Services (CMS), pentru a reduce costurile printr-o utilizare sporită a procedurilor ambulatorii.

Dr. Turco este de acord.

"S-ar putea să vedem de fapt procente tot mai mari de acces transradial aici în SUA, cu o presiune mai mare a guvernului și a asigurătorilor pentru externări în aceeași zi a pacienților intervenționali," el a spus.

De asemenea, a fost de acord Paul Zimnik, DO, director executiv al Asociației Medicale a Pacienților (PAMEAS), un grup de advocacy din Washington care lucrează pentru a crește utilizarea accesului transradial.

"Chiar nu poți vorbi despre un program de intervenție ambulatorie fără o abordare radială," el a spus. "Știu că CMS știe asta."

PAMEAS are scopul de a vedea 20% din toate cateterizările făcute transradial în următorii câțiva ani.

Pentru a contribui la îndeplinirea acestui obiectiv, grupul organizează programe de cină care discută despre accesul transradial și lucrează cu laboratoare mari pentru a instrui medicii și personalul în procedură.

Dar dr. Zimnik recunoaște că trebuie să fie dedicate mult mai multe cercetări accesului transradial.

În acest scop, PAMEAS sponsorizează un studiu controlat multicentric, randomizat, care să compare accesul transradial și transfemoral. Dr. Zimnik a spus că speră să obțină rezultatele inițiale ale studiului pentru a le prezenta la reuniunile de anul viitor ale Colegiului American de Cardiologie și ale Asociației Inimii Americane.

Dr. Rao a fost de acord că există încă multe necunoscute despre accesul transradial.

"Cred că există o lipsă de informații despre care sunt de fapt complicațiile," el a spus. "Și asta sugerează că trebuie să ne îndepărtăm de acest concept că abordarea radială este mana din cer și chiar trebuie să o studiem mai mult."

În timp ce datele se introduc, se pare că există o mișcare către o utilizare mai mare.

Dr. Rao a spus că atunci când vorbește cu alți intervenționaliști care nu au adoptat abordarea transradială, "răspunsul pe care îl primesc aproape întotdeauna de la acești tipi este: „Da, probabil că ar trebui să fac mai multe”. "

El a adăugat, "Cred că toată lumea recunoaște că abordarea radială este mai sigură și la fel de eficientă ca femuralul."

Dezvăluiri

Dr. Turco a raportat că a fost consultant pentru AccessClosure, care produce dispozitivul de închidere arterială Mynx.

Dr. Zimnik a raportat că PAMEAS primește subvenții educaționale din partea industriei, inclusiv Terumo, și finanțare din partea guvernului și a companiilor farmaceutice.

Dr. Coppola, Shah, White și Rao nu au raportat conflicte de interese.

,

CHICAGO, 3 iunie – Pentru cancerul de sân timpuriu pozitiv la nod, un curs prescurtat de radiații adjuvante cu mai puține fracțiuni și o doză totală mai mică nu pare să se adauge la riscul de recurență locală, au spus cercetătorii britanici aici.

"Este probabil ca pacienții să poată fi tratați în siguranță și eficient la o doză totală mai mică, cu mai puține fracțiuni," a spus John Dewar, MD, de la Universitatea din Dundee din Scoția, în timp ce raporta rezultatele a două studii multicentrice de fază III la reuniunea Societății Americane de Oncologie Clinică.

Puncte de actiune

Cercetarea sugerează că cursurile de radiații pot fi reduse în siguranță atât în ​​doza totală de radiații, cât și în intervalul de timp pentru administrarea acelei doze. Acest studiu a fost raportat la o conferință medicală și ca rezumate publicate, iar rezultatele ar trebui considerate preliminare până când apar într-un jurnal evaluat de colegi.

În prezent, a spus el, tratamentul standard britanic pentru femeile care au suferit o intervenție chirurgicală definitivă pentru boala invazivă (stadiul T1-3, N0-1, M0) este de 50 Gy în 25 fracții pe parcursul a cinci săptămâni.

"Am inițiat studiile START (Standardizarea radioterapiei sânilor) pentru a vedea dacă putem reduce timpul de tratament." A spus dr. Dewar. El a spus că medicii oncologi au recrutat 2.236 de femei în START-A și le-au împărțit în trei grupuri de tratament.

El a spus că 749 de femei au fost tratate cu un regim standard, primind 50 Gy în cinci săptămâni. Un al doilea grup de 750 de femei a primit 41,6 Gy în 13 fracții de 3,2 Gy pe o perioadă de cinci săptămâni; al treilea grup de 737 de femei a primit 39 Gy ca doză totală în 13 fracții de 3 Gy pe parcursul a cinci săptămâni.

În START-B, cercetătorii au randomizat 2.215 femei pentru a primi fie doza standard, fie 40 Gy în 15 doze de 2.67 Grey pe o perioadă de trei săptămâni.

Rezultatele au fost cam la fel, a spus dr. Dewar. "Controlul cancerului la sân a fost foarte eficient în toate grupurile," el a spus. "Aproximativ 3,4% dintre femei au avut o recidivă în același sân după cinci ani – mai puțin de 1% pe an." Nu au existat diferențe semnificative statistic între oricare dintre grupuri în ceea ce privește ratele de recurență, a spus el.

"Ce inseamna asta," el a spus, "este că putem furniza mai puține radiații în timp, și totuși menținem un control foarte eficient al cancerului."

În plus, el a sugerat că studiile vor permite oncologilor cu radiații să efectueze studii suplimentare ale fracțiilor de radiații în doze mai mici de 2 Gy, precum și să permită ajustări ale intensității pacienților individualizați.

"Aceasta este o veste interesantă pentru pacienții noștri," a spus oncologul medical Julie Gralow, MD, de la Universitatea din Washington din Seattle, care a moderat un briefing de presă în care au fost discutate procesele britanice. "Pentru mulți pacienți care trebuie să parcurgă distanțe mari pentru tratament, capacitatea de a reduce timpul de acasă de la cinci săptămâni la trei săptămâni este semnificativă."

Dr. Gralow a sugerat, de asemenea, că reducerea dozei ar putea reduce și rata fibrozei mamare și a limfedemului.

Dr. Dewar și Dr. Gralow au indicat că nu au conflicte de interese financiare.

Sursa primara

Societatea Americană de Oncologie Clinică

Referință sursă: Dewar J, "Hipofracționarea pentru cancerul mamar precoce: primele rezultate ale standardizării în Marea Britanie a studiilor de radioterapie mamară (START)." JCO 2007: 25; 18S, 7s.

CHICAGO, 2 iunie – Pentru cancerul pulmonar cu celule mici în stadiu limitat în remisie completă, creșterea dozei de iradiere craniană profilactică nu poate reduce apariția metastazelor cerebrale, a constatat un studiu internațional.

Comparativ cu o doză standard de 25 Gy, o doză de 36 Gy într-un studiu randomizat mare nu a reușit să reducă semnificativ apariția metastazelor cerebrale la doi ani (24% față de 30%, P = 0,13), a raportat Suresh Senan, Ph.D. ., al VU University Medical Center din Amsterdam, și colegii de la reuniunea Societății Americane de Oncologie Clinică aici.

Puncte de actiune

Explicați pacienților interesați că studiul a susținut doza standard de radiații utilizată pentru a preveni metastaza creierului la pacienții cu SCLC. Rețineți că acest studiu a fost publicat ca rezumat și prezentat oral la o conferință. Aceste date și concluzii ar trebui considerate preliminare până la publicarea într-un jurnal evaluat de colegi.

Aceste constatări sunt importante, deoarece doza optimă de radiație nu este cunoscută în acest cadru, a comentat David S. Ettinger, MD, de la Johns Hopkins, care a discutat pentru studiu.

De asemenea, a fost liniștitor faptul că doza mai mică nu a fost semnificativ mai puțin eficientă, deoarece vârsta medie a pacienților cu cancer pulmonar este acum în jur de 70 de ani și o parte din pacienți au deja tulburări cognitive, a spus el. "Un creier mai în vârstă nu tolerează radiațiile la fel de bine ca un creier tânăr."

El a avertizat împotriva interpretării greșite a lipsei de beneficii a unei doze mai mari ca fiind lipsa de beneficii a iradierii profilactice craniene în general, ceea ce în mod clar îmbunătățește supraviețuirea.

Dar, a spus dr. Ettinger, starea supraviețuitorilor este ceva ce clinicienii trebuie să îmbunătățească. "Pe măsură ce terapia sistemică devine mai bună, iradierea profilactică craniană va fi o componentă foarte importantă a modului în care tratăm."

Studiul internațional a inclus 720 de pacienți SCLC cu un răspuns complet la terapia de inducție, așa cum este documentat cel puțin pe radiografia toracică. Pacienții au fost randomizați la o doză standard de radiație craniană de 25 Gy în 10 fracții pe parcursul a 12 zile sau la o doză mai mare de 36 Gy.

Majoritatea centrelor au ales să dea doza mai mare ca 18 fracții pe parcursul a 24 de zile (78%), în timp ce restul au folosit un program accelerat de 24 de fracții de două ori pe zi pe parcursul a 16 zile. Respectarea tratamentului randomizat a fost ridicată la 99% în ambele grupuri, la fel ca și respectarea dozei (94% până la 96%).

Pentru obiectivul primar al metastazei cerebrale la urmărirea mediană de doi ani, doza mai mare a redus apariția, dar nu în mod semnificativ (raport de risc 0,77, interval de încredere 95% 0,55 până la 1,08, P = 0,13).

Supraviețuirea generală a fost "neasteptat" mai rău pentru grupul cu doze mai mari la doi ani (37% versus 42%, HR 1,22, 95% CI 1,02 până la 1,47, P = 0,03). Cauzele morții nu au fost diferite între grupuri și s-au datorat în primul rând progresiei bolii.

Deși nu a existat o creștere a deceselor necanceroase, recidiva toracică a fost semnificativ mai frecventă la pacienții tratați cu iradiere craniană profilactică de 36 Gy decât cu doza standard (HR 1,32, P = 0,02).

Toxicitatea imediată, inclusiv cefaleea și greața sau vărsăturile, nu a fost semnificativ diferită între grupurile de doze mai mari și cele standard (54% față de 50%) și nici nu au existat evenimente adverse grave (un deces versus un deces, o convulsie generalizată și un atac ischemic tranzitor) .

Deoarece rezultatele au fost neschimbate atunci când au fost luate în considerare riscurile concurente, dr. Senan a speculat că supraviețuirea mai slabă s-ar fi putut datora "dezechilibru în tehnici de radioterapie suboptimă," precum o mai mare utilizare a "blocurile coloanei vertebrale" de către medicii preocupați de toxicitatea coloanei vertebrale cu doza mai mare.

O altă posibilitate este că excesul de mortalitate se datorează diferențelor de timp de la începerea oricărui tratament până la sfârșitul radioterapiei toracice între grupuri sau pur și simplu că acest lucru reflecta un fals pozitiv, a spus el.

"Este greu de crezut că este legat de doza mai mare de iradiere profilactică craniană," Dr.